Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

V soboto, 7. junija 2014, je Ustanova Fundacija BIT Planota v sklopu projekta Regionalno stičišče NVO Planota in v sodelovanju z Društvom za ohranjanje lokavškega izročila DOLI priredila peti festival nevladnih organizacij Goriške, ki je potekal v Lokavcu pri Ajdovščini. Na njem je sodelovalo več kot 20 nevladnih organizacij.

Vsaka od njih se je lahko predstavila s prikazom dejavnosti na stojnici pa tudi z nastopom. Na prijazno povabilo za sodelovanje smo se odzvali tudi v društvu ter se udeležili s skupino 20 članic in 1 članom. Na stojnici smo  ponudili vrsto gradiva o dejavnosti našega društva in podali tudi veliko informacij o tem, kaj v društvu počnemo, kaj nas druži ter, da je društvena aktivnost v veliki meri usmerjena v gibanje, ki je pri zdravljenju osteoporoze in njenem preprečevanju ključnega pomena. Ena takih aktivnosti je tudi ples; v našem društvu smo se odločili za folkloro. Na festivalu smo se predstavili z venčkom plesov in kol, ki jih plešejo v Beli Krajini. S plesnimi koraki krepimo naše kosti, hkrati pa spoznavamo tudi ta del ljudske zakladnice. Zaplesli smo: pokšotiš, Lepa Anka, Sirota sam ja, Lipa moja, Carska kasa in Zagrebačke frajlice.

Čeprav se z našo predstavitvijo nismo uvrstili med nagrajene, smo z zadovoljstvom prisostvovali na festivalu.  Povezovalka je pravilno ugotavljala, da  vsak korak šteje,  plesni pa dvakrat.

Izpisano iz poročila Ane Ašanin

 

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.