Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

V sredo, 28.9.2016 smo se članice in člani Osteološkega društva Nova Gorica odpravili na mini križarjenje ob istrski obali. Z avtobusom smo se pripeljali do Poreča, kjer smo se vkrcali na barko in zapluli do Rovinja.

KR 1  KR 2  KR 3

Zaradi svoje raznolikosti in živahnosti mu pravijo tudi »modri biser Jadrana«. Stari del mesta z ozkimi ulicami in beneškimi hišami se nahaja visoko na polotoku, ki mu dominira cerkev sv. Eufemije iz 18. stoletja.

KR 6  KR 4  KR 11

Po ogledu starega dela mesta in kar založene tržnice, smo se odpravili nazaj na barko. Tam nas je čakalo kosilo z okusno ribo, solato in vinom.
Dobre volje smo po kosilu ob spremljavi muzikanta skupaj zapeli in zaplesali,

KR 9  KR 10  KR 8

istočasno pa na povratku tudi zapluli v Limski zaliv. Žal je v njem promet prepovedan zaradi gojišč školjk in statusa zaščitene krajine. Ustavili pa smo se v Vrsarju, se sprehodili po mestecu, ki je zanimivo tudi zato, ker je v njem v letu 1743/44 živel italijanski pesnik in avanturist Giacomo Casanova. Po njem nosi ime ulica in razgledna točka. Po izkrcanju smo si ogledali še mesto Poreč, ki ima zelo zanimivo zgodovino, saj je bil stari del mesta – rimski castrum – zgrajen že v 2. stol pred našim štetjem. Najlepše pa je ohranjena bazilika Sv. Evfrazije iz 6.stol., ki je pod zaščito Unesca. Zadovoljni smo se vrnili domov v večernih urah. Doživeli in preživeli smo zelo lep dan. Bilo je prekrasno vreme, organizacija in vodenje izleta odlična, temu pa je botrovalo izjemno sproščeno razpoloženje in družabnost vseh udeležencev.

Zapisala: Slavica Murovec
Slike:S. Murovec 

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.