Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

»Imejte radi svoje kosti - mislite na prihodnost« - letošnje geslo 

Načrtovana predstavitev društva na Bevkovem trgu 20.oktobra je, žal, zaradi dežja odpadla, udeležili pa smo se vseslovenske prireditve 15. oktobra v Kočevju. Tudi tega dne je deževalo, a med vožnjo v avtobusu smo bili  dobro razpoloženi in pozorno  prisluhnili naši Zmagi, ki nam je izčrpno in vsestransko predstavila Kočevje z okolico, sicer tudi svoj rojstni kraj.  Na cilju nas je pričakala kolegica iz kočevskega društva in nam poleg dobrodošlice predala značilno kočevsko malico - mleko in kruh.

Kočevje 1 Kočevje 5 Kočevje 2

Popeljala nas je po mestu in nam razkazala njegove zanimivosti. Bujni kočevski gozdovi so našli svoj odsev tudi v lesenih skulpturah, ki smo jih v mestu videli kar nekaj . Res škoda, da nam vreme ni bilo bolj naklonjeno.

IMG 2407 300x200Letošnje srečanje je bilo zaupano Društvu za osteoporozo Kočevsko-ribniške regije. Iz 18 slovenskih društev se nas je zbralo 850, in gostiteljsko društvo, ki ima le 100 članov, je pripravilo izredno lep in zanimiv program v kočevski Športni dvorani. Nagovorila nas je gostiteljica Štefka Ule in tudi predsednica ZDBOS Duša Hlade Zore. Zanimivo je bilo predavanje dr. Boštjana Salobirja o osteoporozi in krhkosti pri starejših. V kulturnem programu so sodelovale ljubiteljske glasbene, plesne in igralske skupine iz Kočevja in Ribnice.

Kočevje 6 Kočevje 7 Kočevje 8  

Kočevje 9 Zelo smo se zabavali. Potem smo pa še malo telovadili in po dobrem kosilu še zaplesali ob glasbi Ribniškega pušeljca. Vsak udeleženec je za spomin dobil kuhalnico z začimbami. Društvo je prejelo sliko g. Vertelj Željka, invalida in umetnika, ki riše z usti. Kočevska je dežela lesa, in pecivo so nam postregli na lesenih pladnjih, ki smo jih skupaj z lepimi vtisi prinesli domov.

Kočevje 14 Kočevje 10 Kočevje 11 

Kočevje 12

 

 

 

 

Po zapisu Silve Tišma

Fotografije: Norma Bizjak

                                    Kočevje 13

       "Vse predsedničine žene" 

 

 

 

 

 

 

 

 

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.