Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Tovarna zdravil Krka v Novem mestu organizira ob zaključku tedna humanosti in prostovoljstva, v mesecu aprilu, »Dan odprtih vrat«. Na ta dan povabi različna društva iz Slovenije na ogled svojih proizvodnih prostorov. Povabilo smo dobili tudi mi, in se mu z veseljem odzvali. 14. aprila se nas je poln velik avtobus odpeljali proti Novemu mestu.
V tovarni so nas gostoljubno pričakali in nas v dveh skupinah popeljali na oglede. Zanimivo naključje je bilo, da je eno skupino vodila gospa Mojca Prah. Pred 20 leti je sodelovala z našo predsednico Magdo Rajer. Tovarna zdravil Krka je bila naš prvi in večletni sponzor.

IMG  IMG 2
Krkini strokovni sodelavci so nam z velikim veseljem in ponosom predstavili najsodobnejši obrat NOTOL 2 za proizvodnjo tablet in kapsul. Vse plod domačega znanja in tima slovenskih raziskovalcev. Skozi šipe smo pokukali v obrate, kjer je celoten proces, od mletja surovin do izdelave tablet, pakiranja, skladiščenja in priprave pošiljk, računalniško voden. Prostori so sterilni, delavci le nadzirajo. Na kratkih predavanjih smo spoznali še nekaj njihovih izdelkov brez recepta in veterinarskih izdelkov za hišne ljubljence.
Krka že 60 let uspešno uresničuje svojo vizijo in poslanstvo. Njena osnovna dejavnost je proizvodnja zdravil na recept za srčno žilne bolezni, bolezni prebavil in presnove ter bolezni osrednjega živčevja. Usmerili so se na proizvodnjo generičnih zdravil, ki so učinkovita in varna, enakovredna izdelkom tujih farmacevtskih podjetij. Svoje izdelke uspešno prodajajo v 70 držav po vsem svetu.
S Krkinimi strokovnimi sodelavci, ki so bili ta dan tudi prostovoljci, smo bili zelo zadovoljni, saj so nam vse zanimivo razložili in pokazali. Zahvala jim gre tudi za prijaznost in gostoljubnost.

DSCN7039  DSCN7034  DSCN7047

DSCN7028  DSCN7029  DSCN7032
Na poti domov smo se ustavili še na gradu Otočec, na otoku reke Krke, ki je edini vodni grad v Sloveniji. Bil je močna obrambna utrdba in domovanje številnih plemiških družin. Danes je najprivlačnejša lokacija za poroke in svečana slavja v Sloveniji.

 

Tekst in slike: Hilarija Logar

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9, p.p. 298
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 3. 7. in 28. 8.  ter 16. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.