Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

V jasnem jutru, ki je napovedovalo topel in sončen dan, smo se zbrali na avtobusni postaji in se odpeljali proti Trenti. Vozili smo se ob naši lepotici - reki Soči. Njena značilna zeleno modra barva, pravijo, da je v svojem gorskem toku lepa, neomadeževana, nedolžna in popolna. V njej domuje soška postrv. Na svoji poti proti jugu je Soča v tisočletjih ustvarila globoke in ponekod tesne kanjone ki so raj za raftarje, kanuiste, fotografe in ribiče in vse tiste, ki iščejo sprostitev v naravi.

Prvi postanek smo naredili pri slapu Boka, ki je najmogočnejši slap v Sloveniji. S svojimi 106 metri ni najvišji, po širini in pretoku pa mu ni para. Naslednji postanek smo namenili Bovcu, ki je izhodišče za izlete na Kanin, Rombon, Svinjak, Baški Grintavec in ostale vrhove. Ponaša se tudi z letalskim turizmom. Naše število v avtobusu sta dopolnili še dve naši članici - Bovčanki.

Nadaljevali smo pot v Trento, kjer smo obiskali trentarski muzej. Navdušeni smo bili nad preprostostjo, izvirnostjo in prikazom življenja v Trenti nekoč in danes. Od tu smo se odpeljali do koče pri izviru Soče in se po kratkem postanku odpravili na kosilo v gostišče Metoja. Po dobrem in okusnem kosilu smo obiskali še Log pod Mangartom, ki ga je leta 2000 zasul zemeljski plaz. Danes vasica živi v obnovljeni podobi. V zgodnjih večernih urah smo se vrnili iz prijetno hladne Trente v vročo Novo Gorico.

DSCN8069

DSCN8077

Darinka Albreht

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9, p.p. 298
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 3. 7. in 28. 8.  ter 16. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.