Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Pot našega zadnjega »druženja s hojo« v letu 2018 je ostala do zadnjega dne neznanka. Željko in Darinka nista podlegla naši vztrajni radovednosti, in tako smo šele tik pred odhodom zvedeli za cilj naše hoje in druženja. Zapeljali smo se skozi slikovite kraške vasi - Sela na Krasu, Opatje selo, spomnili smo se prvomajskih praznovanj, Kostanjevico, Temnico -, zapustili avtomobile in se podali proti končnemu cilju – Trstelju.

 T 1 T 2 T 3

 T 4 T 5 T 6

Trstelj je najvišji kraški hrib, visok 643 m. Vsi smo uspešno, tudi ob medsebojni pomoči, prišli do vrha. Bogato smo bili nagrajeni s čudovitimi razgledi na Julijske Alpe do Triglava, Trnovsko planoto, na drugi strani pa nas je navdušilo bleščavo morje tržaškega in piranskega zaliva.

T 7 T 8 T 9

T 10 T 11 T 12

Pod vrhom stoji Planinski dom Trstelj - Stjenkova koča (610 m). Planinsko društvo Nova Gorica je ruševine italijanskega vojaškega objekta obnovilo in jo poimenovalo po narodnem heroju Antonu Šibelji - Stjenku. Za zabavo in popestritev sta Darinka in Željko izvedla izobraževalni kviz na temo poznavanja Trstelja. Za pravilne in tudi nepravilne odgovore smo bili nagrajeni z malimi darili. Predsednica Anita se je zahvalila za celoletno vodenje naših pohodov Željku in Darinki, Mariji Mercina za organizacijo obiskov slovenskih krajev v zamejstvu in Normi Bizjak za pohode po Poti miru. Skrbnik planinskega doma nam je postregel z odlično joto s klobaso.

T 13 T 14 T 15

 Sonce je prijetno grelo in le obotavljaje smo se odpravili navzdol. Pri parkiranih avtomobilih smo druženje zaključili v prijetnem vzdušju, ob dobrotah, ki so jih pripravile naše članice. Zahvale za vse delo in podporo je bila deležna  predsednica Anita. Nazdravili smo našemu druženju z najboljšimi željami za prihajajoče novo leto.

Milojka Pirc

Foografije: Milojka Pirc, Norma Bizjak

 

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9, p.p. 298
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 3. 7. in 28. 8.  ter 16. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.