Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

V sklopu praznovanja 8.marca smo organizirali dvodnevni izlet v Istro in na otok Krk. Prvi dan je bil namenjen ogledom Pule, znamenitega rimskega Amfiteara, slavoloka in templja.

Copy of Pula PULA3 PULA4

Dalje nas je pot vodila v Labin, kjer smo se sprehodili po starem mestnem jedru na hribu in občudovali renesančno in baročno arhitekturo mestnih stavb.

LABIN LABIN1 LABIN2

LABIN4 LOVRAN LOVRAN1

Dan smo zaključili v Lovranu, značilnem mediteranskem mestecu na turistični opatijski rivieri. Nekaj se nas je odpravilo na večerni sprehod po mestnih ulicah, uživali smo v svetleči pustni okrasitvi ulic.

Naslednji dan smo se po jutranjem sprehodu odpeljali do Opatije, ki nas je navdušila s prelepimi parki in razgledi na obmorskem sprehodu.

OPATIJA1 OPATIJA4 OPATIJA5

OPATIJA6 OPATIJA7 OPATIJA8

OPATIJA9 OPATIJA10

Mimo Reke in Kraljevice preko mostu smo se zapeljali na otok Krk v smeri Baške po Baščanski poti glagolice. Razdelili smo se v dve skupini. Prva se je povzpela do župnijske cerkve sv.Ivana, okrog katere je mestno pokopališče in krasen razgled na Baško z dolgo peščeno obalo, kamor se je podala druga skupina. Z vožnjo smo nadaljevali proti kraju Vrbnik in vinariji Katunar, ki je poznana po avtohtonem belem vinu »žlahtina«. Pri kosilu smo imeli na razpolago tri vrste vina, domači pršut in sir. Postregli so nam domače testenine "ščurlice" z omako in za zaključek še miške, kot se spodobi za pustni torek. V veselem vzdušju ni manjkala niti slovenska pesem, pri kateri so nam pritegnili tudi drugi gostje.

 VRBNIK 2KRK DSCN9598

Po zapisu Darinke Kavčič, glavne organizatorke

Fotografije: Hilarija Logar, Marija Tušar

 

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.