Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Na tradicionalnem srečanju, 18. maja 2019, sta Anita Mokorel in Anica Ašanin prejeli posebno zahvalo za svoje dolgoletno delo v društvu.

Nagovor predsednice Milojke Pirc ob podelitvi

Anita Mokorel, predsednica društva od 2006 do 2019

AnitaPo trinajstih letih vodenja društva je Anita letos odšla v zasluženi drugi pokoj. Zahvalo smo ji izrekli že na zboru, od nje smo se poslavljali tudi v krogu starega upravnega odbora, a vendar je danes, ko smo zbrani v tako velikem številu, tudi prilika, da se ji zahvalimo za njeno dolgoletno vodenje društva.
Anita je postala članica društva leta 2001. Kaj kmalu je svoje pravniško, računalniško in fotografsko znanje umestila v njegovo delovanje. Leta 2006 je postala predsednica. Od tedaj pa do konca svojega predsedovanja je s svojo nesebično predanostjo znala vedno znova pritegniti sodelavke k novim izzivom, različnim oblikam in dejavnostim, namenjenim tako preventivi za ohranjanje zdravja, kot takšnim, ki nas združujejo in ohranjajo aktivne. Še posebej tenkočutno je znala prisluhniti starejšim članicam in članom.
V času njenega predsedovanja je društvo leta 2010 organiziralo praznovanje svetovnega dne osteoporoze za vsa slovenska društva. Leta 2011 je pomen našega društva prepoznala novogoriška mestna občina s podelitvijo posebnega priznanja za dolgoletno uspešno delo na humanitarnem področju, predvsem na področju osveščanja javnosti o osteoporozi. Leta 2013 je bil ob 15 – letnici izdan zbornik. Verjamem, da nam bo uspelo z Anitinim sodelovanjem izdati tudi kroniko 20 – letnega delovanja društva.
Tako kot je Anita uspešno nadaljevala na temeljih, ki jih je postavila prva predsednica in ustanoviteljica Magda Rajer, verjamem, da bomo skupaj uspešno nadaljevali in nadgrajevali dediščino, ki si nam jo zapustila ti, draga Anita. Hvala ti za vse dosedanje delo.

Ana Ašanin, tajnica društva od njegove ustanovitve 1998

P5181398 p

 Naša Anica ima člansko številko 2. Bila je na ustanovnem zboru društva in že tam ji je bila dodeljena funkcija tajnice. Še danes ostaja zvesta tej funkciji, ki jo opravlja vestno, zanesljivo in predano, vedno pripravljena spopasti se z novostmi. Vendar Anica ni samo tajnica. V dolgih 21 tih letih je v svoji predanosti društvu in vsem nam aktivno prisotna pri vseh dejavnostih, ki se v društvu odvijajo, pri vadbah, srečanjih, izletih, letovanjih in predstavitvah društva. Čeprav zadnje čase izraža željo, da bi se rada umaknila, verjamem, da nam bo vedno v pomoč, ko jo bomo potrebovali, kot tajnico ali prijateljico. Hvala ti za vse, draga Ana. Tebi smo danes poleg plakete namenili tudi klekljano sončnico. Naj te za vedno spominja na lepe trenutke z nami.

 

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.