Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Predstavitev Društva na »Dnevu starejših-čili, zdravi, informirani in dejavni« na LUNGu v Novi Gorici 20.5.2016

Teden vseživljenjskega učenja poteka v Sloveniji že enaindvajset let. Namen projekta je seznanjati javnost o vseprisotnosti pa tudi pomembnosti učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.. Na nacionalni ravni ga koordinira Andragoški center Slovenije, osrednji zavod za razvoj izobraževanja odraslih. ACS je tudi pobudnik različnih akcij, med njimi tudi Dneva starejših.

Na lokalni ravni koordinira dogodke in prireditve Tedna vseživljenjskega učenja Ljudska univerza Nova Gorica. Povabili so nas k sodelovanju v okviru akcije »Dan starejših-čili, zdravi, informirani in dejavni« 20. maja 2016.

Ker ima naše društvo bogato in raznoliko dejavnost, ki povezuje člane v aktivno, učečo se skupnost ljudi s podobnimi težavami, smo pripravili predstavitev z naslovom « Zmigajmo se, preden nas osteoporoza načne«:
• video predstavitev preventivnih programov za ohranjanje zdravja in preprečevanje socialne izključenosti (niz fotografij iz društvenega arhiva)
• obiskovalcem smo ponudili promocijsko gradivo o osteoporozi in našem društvu
( letni program, Zbornik:.)
• v ustvarjalni delavnici smo izdelovali bralna znamenja - sončnice iz papirja.

Obiska ni bilo veliko, zato smo v majhni skupini spregovorili o osteoporozi in pomenu preventive, o predanem in odgovornem prostovoljskem delu izvajalcev programov in projektov v našem društvu, o pomenu pripadnosti in medsebojne povezanosti članov.
Za nas, prisotne članice, je bila to posebna učna ura , priložnost za predstavitev dejavnosti našega društva širši javnosti.

Zmaga Prošt

DSC03316  DSC03317  DSC03321

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.