Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

 DOGODKI V APRILU

14.aprila, sobota - ekskurzija v Tovarno zdravil Krka, Novo mesto, v okviru dneva odprtih vrat. Prijave zaključene. Odhod avtobusa ob 10.00 uri z avtobusne postaje v Novi Gorici. Ker imamo uro ogleda tovarne določeno, moramo na pot točno ob uri. Zadolžena: Hilarija Logar, telefon: 040344155.

18.aprila, sreda - Druženje s hojo: Kanal ob Soči - Park Pečno. Je prostor preobrazbe gozda v poligon za rekreativne, kulturne in vzgojno izobraževalne dejavnosti v naravi. Nahaja se 600 metrov iz središča Kanala ob cesti proti Ligu. V parku je urejena krožna pohodniška pot z razglediščem na Kanal, gorsko kolesarska proga in formaviva. Vstop je prost.
Zbor kot običajno pri kontejnerju Humana, odhod ob 8.30.

18.aprila, sreda (ne 4.aprila, kakor smo najavili v letnem programu), ob 17.30 uri, v dvorani MO Nova Gorica - predavanje: Ledvice in kost, predavatelj Dimitrij Klančič, dr. med., spec. interne med., predstojnik oddelka interne med. v SB Nova Gorica. Zdravnik nam bo pojasnil, kako zdravje ledvic vpliva na trdnost in zdravje kosti, njihovo vlogo pri nastajanju vitamina D in uravnavanju količine mineralov.

 V ČASU DEŽURSTVA 

 1. se prijavite za izlet 7. in 8. junija 2018 - Gradovi Ludvika Bavarskega.  Program izleta: 

Ob 3.30 uri se zberemo pred Zavarovalnico Triglav in  z avtobusom odpeljemo mimo Beljaka, Spittala in Salzburga v Nemčijo. Ob Kimskem jezeru (Chiemsee) imamo daljši postanek. Z ladjico se bomo odpeljali na otok Herreninsel, kjer stoji eden od dvorcev Ludvika Bavarskega. Naslednji postanek bo grad Linderhof. Sledi vožnja v Ettal, kjer se bomo ustavili ob benediktinskem samostanu, si ogledali cerkev in prodajalno samostanskih proizvodov (pivo, vino, zeliščne čaje, tinkture itd). V Oberammergau se sprehodimo do pasijonske hiše in si ogledamo značilne poslikave fasad. Sledi namestitev in večerja. Naslednji dan si bomo v kraju Wies ogledali romarsko cerkev, grajeno v rokoko slogu. Dalje  bomo  obiskali najznamenitejši Ludvikov grad Neuschwanstein, ki stoji nasproti gradu Hohenschwangau. Zaradi rezervacije hotela sprejemamo prijave samo do 18. aprila. Cena izleta je 180 EUR. Zajete so vse vstopnine, prevoz z ladjico na otok, večerja in avobusni prevoz. Doplačila: riziko odpovedi 8 EUR, zavarovanje za tujino 4 EUR.  Plačljivo v treh obrokih. Zadolžen: Željko Albreht, tel. 041 490 376

640px Herrenchiemsee Oberammergau1 Neuschwanstein castle 

2. poravnate članarino za leto 2018 (17 EUR)

3. se prijavite  za letovanje na Krku (junija), 

4. se prijavite za aktivne počitnice v Dolenjskih toplicah

5. prijavite svojo udeležbo na srečanju v Ozeljanu

Tradicionalno srečanje članov Goriškega osteološkega društva Nova Gorica

V soboto, 19. maja, se bomo članice in člani zbrali na 11. tradicionalnem srečanju, ki bo v Grajskem vrtu v Ozeljanu.
Za prevoz v Ozeljan bosta organizirana dva avtobusa , in sicer:
1. avtobus (za pohodnike), z odhodom ob 8.30 uri izpred avtobusne postaje v Novi Gorici, do Šempasa. Od tu dalje peš do Ozeljana, z vmesnimi ogledi in razlago o nekaterih naravnih in kulturnih znamenitostih. Pohod bo vodila članica UO Slavka Murovec.
2. avtobus z odhodom ob 9.30 uri izpred avtobusne postaje v Novi Gorici do Ozeljana.
Ob prihodu, ob 10. uri, bomo vsi udeleženci prejeli sendvič in vodo.
Ob 11. uri bo začetek kulturno-zabavnega programa, ki ga bodo pripravili in izvedli naši člani in članice. Predvidoma ob 12. uri bo kosilo s slavnostno torto, s katero bomo obeležili 20. obletnico društva.
Po kosilu se bomo zavrteli ob zvokih ansambla »Klapa Škabrijel« ali pa le uživali v dobri družbi.
PRIJAVITE SE - LEPO BO! Prispevek: 10 EUR.
Povratek: Prvi avtobus bo iz Ozeljana odpeljal ob 15. uri, drugi ob 16. uri. Vsi, ki boste prišli z lastnim prevozom, parkirajte ob pokopališču v Ozeljanu.
V primeru slabega vremena bo prireditev v Solkanu, na pokritem kotalkališču. Avtobusnega prevoza
v tem primeru ne bo.
Lepo bo, če bomo imeli majico, na kateri žari naša sončnica.

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9, p.p. 298
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 3. 7. in 28. 8.  ter 16. 12. in 31. 12.

GOD program20
 
 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.