Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Letos je poletje prevroče. Kljub temu smo se z nordijsko hojo vztrajno srečevali vsak četrtek v Panovcu. Odločili smo se, da naše člane povabimo na pohod na Lokve, kjer smo teden prej preverili progo. Svež zrak sredi gozdov kar vabi, da se umaknemo že neznosni vročini v dolini.

KremenjakUvedli smo nov program »druženje s hojo« in ga za začetek načrtovali na Lokvah. Bilo nas je prijavljenih 35 članov. A, glej zlomka, po dveh mesecih suše se je v četrtek, 22. avgusta nebo pooblačilo. Zjutraj je s SV grozila nevihta. Klub temu se nas je na zbirnem mestu zbralo 22 pohodnikov. Ker pogumne spremlja sreča, smo naš cilj hoje obrnili proti jugozahodu, kjer je kazalo na lep dan. Poskrbeli smo še za malico in vodo za vse, se posedli po avtomobilih in odpeljali.
Smer: Nova vas pri Opatjem selu. Pot nas je vodila ob meji z Italijo mimo strelskih jarkov iz prve svetovne vojne. Pot je zložna in primerna za pravi sprehod. Ob poti smo srečali stražni stolp, od koder so graničarji budno nadzorovali mejo med Italijo in Jugoslavijo. Nekateri smo se povzpeli na stolp in pred mani se je odprl prekrasen razgled na morje tja do Benetk.
Pot se je rahlo vzpenjala proti karavli do Kremenjaka. Tu je bil naš cilj. Pred nami je bil Tržič kot na dlani. Posedli smo se, malicali in poplaknili grla. Anita je zasedla mesto »dirigentke« in že smo zapeli: Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog. . . hej , brigade...
In tako je bil dan drugačen, združen s hojo in dobro voljo. Kajti v družbi še vročina in sonce nista mogla do živega odločnim pohodnikom.
Vsak četrtek pa se vidimo v Panovcu!

Aleksandra Gašparin

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9, p.p. 298
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 3. 7. in 28. 8.  ter 16. 12. in 31. 12.

GOD program20
 
 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.