Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica

Zmigajmo se še preden nas osteoporoza načne

Za  pohode v vročih julujskih dneh je Trnovski gozd odlična izbira. Boris Kante je predlagal, da nas tokrat popelje na Lazno. A letos nam druženja kroji slabo vreme. Našega pohoda nam skoraj ne bi uspelo uresničiti. Slaba napoved in nevihte z vetrom ponoči. Nato pa drzna odločitev, da se vseeno podamo na pot. Na Lokvah nas je pričakal Boris. Skupaj smo se zapeljali proti Lazni, se ustavili in parkirali na večjem odcepu.
Boris nam je orisal krožno pot do Lazne, ki  je bila včasih središče smučarskega in pohodniškega turizma na Goriškem. Sindikati podjetij so tu organizirali tekme na smučeh, šolo smučanja, osnovne šole so svoje učence sem vozile na športne dneve.

1 2 3

4 5 6

Po kratki telovadbi smo se odpravili po lepi makadamski poti proti koči.Sprehodili smo se mimo starega opuščenega kamnoloma, preko travnika do urejene stanovanjske hiše. Od tu smo zagledali naš cilj - lepo obnovljeno kočo na Lazni (nadmorska višina 950 m). Na poti nas je Boris opozoril na okoliške hribe, Travnati vrh, odcep za Trebušo, pri koči pa na Poldanovec v meglici. Ob koči smo si privoščili počitek in žganjico.

 IMG 2569 2 IMG 2570 2 IMG 2576 2

10 11 12

Drugi del poti smo nabirali travniške rožice, klepetali, se smejali in dobro razpoloženi prispeli do avtomobilov. Odpeljali smo se nazaj proti Lokvam, kjer nas je pričakala Zdravka s čajem in domačim štrudlom. Hilarija nas je počastila s slaščicami, v čast Petrovega rojstnega dne. Od nas pa je dobil najlepši šopek iz nabranega travniškega cvetja. Po prijetnem druženju in pesmi smo se odpravili proti domu.

13 14 15

Lepa hvala Zdravki in Borisu za sodelovanje pri organizaciji našega druženja !
Darinka Albreht

Fotografije - Darinka Kavčič

skupinska

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica
Kidričeva 9
5000 Nova Gorica

05 398 55 95
(v času dežurstva)
031 334 360, 031 303 730

gorisko.osteo.drustvo
@gmail.com

DEŽURSTVO

vsak ponedeljk v mesecu
od 14.00 do 16.00

Dežurstva NI v času praznikov, med 1. 7. in 22. 8.  ter 26. 12. in 31. 12.

 GOD program20

Kronika 20 let

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.